Mainos
Mainos

Valtaosa Helsingin yliopiston opiskelijoista käy töissä

Helsingin yliopiston opiskelijoista noin 70 prosenttia kävi töissä viime syyslukukauden aikana, kertoo tuore tutkimus. Kesällä työssäkäynti on vielä yleisempää.

Suurin osa työssäkäyvistä tekee alle 20-tuntista työviikkoa. Valtaosa opiskelijoista myös pitää tällaista työmäärää ihanteellisena. Alle 20 tunnin työviikko ei vielä hidasta opintojen etenemistä merkittävästi, mutta tätä enemmän töitä tekevät kartuttavat opintopistetiliään muita hitaammin.

Työn luonne muuttuu opintojen edetessä. Ensimmäisinä vuosina työllistytään usein palvelualoille ja kaupan aloille, myöhemmin hallinto- ja toimistoaloille sekä tieteen, taiteen ja tekniikan leipiin.

Yleisin opintojenaikaisen työssäkäynnin syy on välttämätön toimeentulo. Myös työkokemuksen hankkiminen ja mukavan elintason tavoittelu motivoivat työntekoon.

Palvelualojen ammattiliiton ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan kyselyyn vastasi alkuvuodesta yli tuhat opiskelijaa. Tutkimuksen toteutti Opiskelijajärjestöjen tutkimussäätiö Otus.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot