Mainos
Mainos

Valtaosa Helsingin yliopiston opiskelijoista käy töissä

Helsingin yliopiston opiskelijoista noin 70 prosenttia kävi töissä viime syyslukukauden aikana, kertoo tuore tutkimus. Kesällä työssäkäynti on vielä yleisempää.

Suurin osa työssäkäyvistä tekee alle 20-tuntista työviikkoa. Valtaosa opiskelijoista myös pitää tällaista työmäärää ihanteellisena. Alle 20 tunnin työviikko ei vielä hidasta opintojen etenemistä merkittävästi, mutta tätä enemmän töitä tekevät kartuttavat opintopistetiliään muita hitaammin.

Työn luonne muuttuu opintojen edetessä. Ensimmäisinä vuosina työllistytään usein palvelualoille ja kaupan aloille, myöhemmin hallinto- ja toimistoaloille sekä tieteen, taiteen ja tekniikan leipiin.

Yleisin opintojenaikaisen työssäkäynnin syy on välttämätön toimeentulo. Myös työkokemuksen hankkiminen ja mukavan elintason tavoittelu motivoivat työntekoon.

Palvelualojen ammattiliiton ja Helsingin yliopiston ylioppilaskunnan kyselyyn vastasi alkuvuodesta yli tuhat opiskelijaa. Tutkimuksen toteutti Opiskelijajärjestöjen tutkimussäätiö Otus.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme