Mainos
Mainos

Valtaosa korkeakouluopiskelijoista käy töissä

Yliopistoissa ja ammattikorkeakouluissa opiskelevat suhtautuvat luottavaisesti työllistymiseen valmistumisen jälkeen.

Seitsemän kahdeksasta korkeakouluopiskelijasta kävi ainakin jonkin verran töissä viime vuoden aikana. Opiskelijatutkimuksen mukaan työssäkäynti oli tyypillisintä loma-aikana ja osa-aikaisesti opintojen ohessa.

Valmistumisen jälkeiseen työllistymiseensä korkeakouluopiskelijat suhtautuvat myönteisen luottavaisesti. Kolme neljästä arvioi työllistymismahdollisuutensa hyviksi tai melko hyviksi.

Kuitenkin vajaa neljännes vastaajista ei halunnut nostaa opintolainaa, koska koki sen takaisinmaksun pelottavana epävarman tulevaisuuden vuoksi.

Tutkimuksessa selvitettiin ensimmäistä kertaa laajasti opiskelijoiden työssäkäyntiä ja tulevaisuuden työllistymisnäkymiä. Internet-kyselyyn vastasi yhteensä runsaat 4300 yliopisto- ja ammattikorkeakouluopiskelijaa maalis-huhtikuussa 2006.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot