Mainos
Mainos

Valtaosa lapsista voi hyvin

Suurin osa suomalaislapsista ja nuorista voi hyvin. He ovat tyytyväisiä elämäänsä ja viihtyvät kotona ja koulussa.

Sosiaali- ja terveysministeriön mukaan huomattavalla joukolla nuorista on kuitenkin ongelmia, jotka kasautuvat ja vaikeutuvat. Ylipainoisia lapsia on aiempaa enemmän. Terveyttä uhkaavat myös mielenterveysongelmat ja sosiaalisen kehityksen häiriintyminen.

Lastensuojelun piirissä olevien lasten määrä on kasvanut. Myös liiallisen alkoholin käytön haitat perheissä uhkaavat hyvinvointia.

Helsingissä pidetyssä lasten ja nuorten terveyttä käsittelevässä seminaarissa todettiin, että kansainvälisesti verrattuna pienimpien suomaisten terveydentila on erittäin hyvä, kun mittarina on imeväiskuolleisuus. Nuorten riskikäyttäytyminen humalajuomisessa, huumeiden käytössä ja tupakoinnissa on viime vuosina vähentynyt.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot