Mainos
Mainos

Valtaosa lasten erikoisruokavalioista turhia

Valtaosa lasten ruokavalioista on turhia. Nykyään joka kymmenes lapsi noudattaa allergian takia erikoisruokavaliota, vaikka heistä vain viidennekselle se on oikeasti tarpeen.

Aamulehden mukaan kansallinen allergiaohjelma pyrkii puolittamaan lasten erikoisruokavalioiden määrän. Ohjelman mukaan Suomessa tulisi oireiden hoidon sijaan panostaa entistä enemmän väestön sietokyvyn kasvattamiseen.

Allergiaohjelman laatineen työryhmän puheenjohtaja Tari Haahtelan mielestä terveelle lapselle pitäisi aina ehdottaa allergiaruokavalion purkua. Koska valtaosa lievistä allergioista hoidetaan perusterveydenhuollossa, tarvitaan erityisesti neuvoloissa ja kouluterveydenhuollossa koulutusta aiheesta. Haahtela muistuttaa myös, että lasta ei tule ylisuojella:

- Lasten pitää antaa möyriä maassa ja pistää hiekkaa suuhunsa, sillä juuri maaperän mikrobit ovat hyödyllisiä. Allergia pakenee mustia kynnenaluksia.

Asiasta kerrotaan Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja sosiaali- ja terveysministeriön julkaisemassa Tesso-lehdessä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot