Mainos
Mainos

Valtaosa liikkuvasta poliisista valvoo MM-kisoja

Paikoin esimerkiksi liikennettä valvoo vain kolmannes liikkuvan poliisin normaalista vahvuudesta. Paikallispoliisi paikkaa työvajetta tehostamalla omaa liikennevalvontaansa.

Sisäministeriön poliisiosaston mukaan valtaosa maamme liikkuvasta poliisista valvoo tällä hetkellä MM-kisojen turvallisuutta Helsingissä.

Paikoin esimerkiksi liikenteen valvontaan on jäänyt vain kolmannes normaalista vahvuudesta. Myös kolmannes paikallispoliisin vahvuudesta on jatkuvassa valmiudessa lähtemään Helsinkiin, jos MM-kisoissa tapahtuu jotain odottamatonta.

Paikallispoliisi paikkaa liikkuvan poliisin vajetta tehostamalla oman työnsä ohessa esimerkiksi liikenteen ja ylinopeuksien valvontaa. Sen sijaan esimerkiksi raskaan liikenteen valvonta on MM-kisojen aikana vähemmällä.

Esimerkiksi Itä-Suomessa Liikkuvan Poliisin vahvuus on minimissä MM-kisojen ajan. Itä-Suomen osastosta on komennnettu 54 poliisimiestä MM-kisoihin. Mikkelin yksikön 30 poliisimiehestä peräti 18 valvoo kisoja.

- Meillä on resursseja valtakunnallisen lomakiellon vuoksi enemmän kuin normaaliaikana, joten turvallisuusvajetta ei synny, perustelee ylikomisario Petri Iso-Kuortti Mikkelin kihlakunnan poliisilaitokselta.

- Tietysti liikkuva poliisi myös toimii hälytystehtävien suhteen lähimmän partion periaatteella. Jos meillä ei ole partioita, niin emme tietystikään pysty auttamaan paikallispoliisia hälytystehtävissä niin paljon, Iso-Kuortti jatkaa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme