Mainos
Mainos

Valtaosa saa veronpalautuksia

Veronpalautuksia maksetaan tänä vuonna 3,3 miljoonalle henkilölle yhteensä vajaat 2 miljardia euroa. Keskimääräinen palautus on vajaat 600 euroa.

Jäännösveroja puolestaan joutuu maksamaan reilut 700 000 henkilöä. Niiden yhteismäärä on reilut 1,1 miljardia euroa, ja keskimääräinen jäännösvero on reilut 1600 euroa.

Verohallinnon mukaan henkilöasiakkaille määrättiin viime vuodelta ansio- ja pääomatuloveroa yhteensä reilut 25 miljardia euroa. Lisäystä edelliseen vuoteen verrattuna tuli viisi prosenttia.

Firmat maksavat enemmän

Yrityksille ja muille yhteisöille määrättiin 7,2 miljardin verot, mikä oli lähes viidennes enemmän kuin vuotta aiemmin. Seurakuntien verotulot kohosivat hieman vajaaseen miljardiin euroon.

Yksityishenkilöiden ja yhteisöjen maksamat verot nousivat näin yhteenlaskettuna runsaaseen 32 miljardiin euroon.

Verot jakautuivat siten, että valtio sai 14 miljardia euroa ja kunnat vajaat 16 miljardia euroa. Lisäksi Kansaneläkelaitos otti potista 1,6 miljardia euroa. Yksityishenkilöiden verot painottuivat kunnallisveroon ja yhteisöjen valtioveroon.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot