Mainos
Mainos

Valtaosa sallisi seksin ostamisen

Suuri osa suomalaisista ei kannata seksin ostamisen kieltämistä. Iltalehden teettämän tutkimuksen mukaan kielteisemmin seksin ostoon suhtautuvat naiset. Heistä lähes puolet kannattaa prostituution täyskieltoa. Miehistä yli 70 prosenttia ei halua tehdä prostituutiosta kokonaan laitonta.

Enemmistö Taloustutkimuksen internetpaneeliin osallistuneista on sitä mieltä, että prostituutio on useimmissa tapauksissa ihmisen hyväksikäyttöä. Kolmannes naisista pitää seksin ostamista aina ihmisen hyväksikäyttönä, miehistä sen sijaan vain joka kymmenes.

Selvästi yli puolet tutkimukseen osallistuneista ei usko prostituution vähentyneen elokuussa 2006 voimaan tulleen lain myötä. Tuolloin seksin ostaminen ihmiskaupan tai parituksen uhrilta kriminalisoitiin.

Kyselytutkimukseen osallistui yli tuhat vastaajaa. Tutkimuksen virhemarginaali on keskimäärin noin kolme prosenttiyksikköä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme