Mainos
Mainos

Valtaosa sallisi seksin ostamisen

Suuri osa suomalaisista ei kannata seksin ostamisen kieltämistä. Iltalehden teettämän tutkimuksen mukaan kielteisemmin seksin ostoon suhtautuvat naiset. Heistä lähes puolet kannattaa prostituution täyskieltoa. Miehistä yli 70 prosenttia ei halua tehdä prostituutiosta kokonaan laitonta.

Enemmistö Taloustutkimuksen internetpaneeliin osallistuneista on sitä mieltä, että prostituutio on useimmissa tapauksissa ihmisen hyväksikäyttöä. Kolmannes naisista pitää seksin ostamista aina ihmisen hyväksikäyttönä, miehistä sen sijaan vain joka kymmenes.

Selvästi yli puolet tutkimukseen osallistuneista ei usko prostituution vähentyneen elokuussa 2006 voimaan tulleen lain myötä. Tuolloin seksin ostaminen ihmiskaupan tai parituksen uhrilta kriminalisoitiin.

Kyselytutkimukseen osallistui yli tuhat vastaajaa. Tutkimuksen virhemarginaali on keskimäärin noin kolme prosenttiyksikköä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot