Mainos
Mainos

Valtio jakaa terveysrahoja omille laitoksilleen

Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV) mukaan puolet terveyden edistämiseen tarkoitetuista määrärahoista ohjautuu valtion omille virastoille ja laitoksille. Esimerkiksi Kansanterveyslaitos ja Stakes ovat käyttäneet näitä varoja hankkeisiinsa.

Virasto moittii menettelyä, koska säännösten mukaan valtion omat virastot eivät saisi olla valtionavustusten saajina.Tarkastusvirasto pitää ongelmallisena myös Terveyden edistämisen keskuksen (Tekry) asemaa.

Sosiaali- ja terveysministeriö vahvistaa vuotuisen käyttösuunnitelman, mutta esimerkiksi avustusten käytön valvontaa on siirretty Tekrylle.

Tekry itse on kuitenkin yksi varojen saajista. Se on saanut varoista 16 prosenttia. Yli yhdeksän miljoonan euron kokonaispotista 25-28 prosenttia on ohjautunut muille järjestöille.

Määrärahaa on jaettu 1970-luvulta alkaen, ja varoja on käytetty esimerkiksi päihteiden käytön ehkäisemiseen ja terveyskasvatukseen.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot