Mainos
Mainos

Valtio luopuu hirvivahinkojen korvaamisesta

Hirvien ja suurpetojen aiheuttamia liikenneturmia ei enää korvata, jos eduskunta hyväksyy sille tänään annetun esityksen uudesta riistavahinkolaista. Syynä muutokseen on, että näiden vahinkojen varalle voi hankkia vakuutuksen.

Muutoinkin riistaeläinten aiheuttamien korvaamismääräykset muuttuvat. Tarkoituksena on, että korvauksesta vähennettävästä 250 euron omavastuusta luovutaan. Vastedes riistaeläinten aiheuttamat viljelys-, eläin-, irtaimisto-, poro- ja metsävahingot korvataan ilman euromääräistä rajoitusta, jos korvauksen hakijalle aiheutuneiden vahinkojen yhteenlaskettu määrä vuodessa on enemmän kuin 250 euroa.

Porovahinkojen korvaamisen perusteita muutetaan niin, että suurpedon tappamaa aikuista poroa tai siitosvasaa ei enää korvata käyvältä arvoltaan kaksinkertaisena vaan puolitoistakertaisena. Porovahingosta maksettava korvaus esitetään maksettavaksi enintään käypään arvoon asti poronomistajalle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot