Mainos
Mainos

Valtio opintolainojen maksumiehenä

Opintolainarästit jäävät entistä useammin valtion maksettaviksi. Yhteensä maksamattomia opintolainoja on perinnässä jo runsaan miljardin markan edestä. Viime vuonna valtio maksoi pankeille takaamiaan opintolainoja lähes 145 miljoonaa markkaa. Tänäkin vuonna suunta näyttää ylöspäin, eikä huippuvuoden 95 lukema ole enää kaukana.

Opetusministeriön työryhmä suunnitteleekin nyt muutoksia valtion takaaman opintolainan saantiin. Esillä on ollut esimerkiksi se, että lainasta alettaisiin maksaa jälleen korkoa jo opiskeluaikana. Valtio voisi kuitenkin vastaavasti tukea matalatuloisia opintovelallisia korkojen maksussa työuran alussa. Tällöin laina ei heti lankeaisi takaajan maksettavaksi. Harkinnassa on myös se, että opintolaina nostettaisiin tulevaisuudessa useammassa erässä.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot