Mainos
Mainos

Valtio osallistuu musiikkitalon rakentamiseen

Valtio osallistuu nykyisen urakkasopimuksen mukaisesti Helsingin musiikkitalon rakentamiseen. Valtio maksaa noin puolet Helsingin keskustaan rakennettavan musiikkitalon kustannuksista. Sibelius-akatemia lähtee musiikkitaloon vuokralaiseksi.

Kiinteistöosakeyhtiö Helsingin Musiikkitalon hallitus hyväksyi huhtikuussa SRV Viitosten urakkatarjouksen, joka nostaa talon kokonaiskustannukset 140 miljoonaan euroon. Muista osakkaista Helsingin kaupunki on jo aiemmin ilmoittanut sitoutuvansa talon rahoittamiseen.

Valtio haluaa varmistaa, että myös Yleisradio on mukana Musiikkitalo-hankkeessa. Jos ostajaa ei vuoden 2016 loppuun mennessä löydy, Senaatti-kiinteistöt voi ostaa Ylen osuuden rakennuskustannusten mukaisella hinnalla.

- Yle on ilmoittanut, ettei pysty ottamaan riskejä. Luovana ratkaisuna riskien poistamiseksi tarjoamme mahdollisuutta etsiä ostajaa yhdessä. Tämä ei ole yksin valtion talo, ja meille on tärkeää, että vastuuta voidaan jakaa, valtiovarainministeri Jyrki Katainen kertoo.

Yleisradion toimitusjohtaja Mikael Jungner pitää valtion tarjousta hyvänä. Yle selvittää nyt, ottaako se tarjouksen vastaan.

Valtavassa kuopassa eduskuntataloa vastapäätä tehdään parhaillaan pohjarakennustöitä. Päätös Musiikkitalon rakentamisesta on lykkääntynyt monta kertaa sen jälkeen, kun tontin esirakennustyöt alkoivat syksyllä 2006.

Tuoreimman arvion mukaan Musiikkitalo voisi valmistua aikaisintaan vuonna 2011.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme