Mainos
Mainos

Valtio perää kuntia tiehankkeiden maksajaksi

Valtio haluaa liikennehankkeista hyötyvät kunnat mukaan jakamaan kustannuksia. Liikenneministeri Olli-Pekka Heinosen mukaan valtion budjettirahoitus ei riitä uusiin hankkeisiin. Muita mahdollisia keinoja rahoittaa liikennehankkeita olisivat muun muassa tietullit ja ratamaksut, toteaa Heinonen.

Ministerin mukaan uusien rahoituskeinojen löytyminen mahdollistaisi muun muassa Helsinki-Turku -moottoritien jatkamisen ja Kerava-Lahti -oikoradan rakentamisen.

Kuntaliitto torjuu ajatukseen kuntien osallistumisesta uusien liikennehankkeiden rahoitukseen.

Kuntaliiton toimitusjohtaja Risto Parjanne ei halua asiaa vyörytettävän kuntien niskaan. Parjanteen mielestä on edelleenkin perusteltua, että valtio vastaisi tie- ja ratahankkeiden rahoituksesta ja kunnat katujen ylläpidosta.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot