Mainos
Mainos

Valtio sitoutuu musiikkitalon rakentamiseen

Hallituksen raha-asiainvaliokunnan kanta musiikkitalon tilojen vuokraamisesta merkitsee käytännössä valtion sitoutumista hankkeeseen.

Uuden musiikkitalon rakentamishanke etenee. Hallituksen raha-asiainvaliokunta on puoltanut päätöstä, jossa opetusministeriö antaa Sibelius-Akatemialle luvan toimitilojen vuokraamiseen uudesta musiikkitalosta.

Käytännössä tämä merkitsee valtion sitoutumista rakennushankkeeseen.

Helsingin kaupunki on jo tehnyt periaatteellisen päätöksen asiasta. Lopulliseen päätökseen tarvitaan vielä valtuuston lupa. Asiaa käsitellään ensi viikolla kaupungin budjettikokouksessa.

Yleisradiolta ei ole vielä päätöstä osallistumisesta hankkeeseen. Yleisradion hallintoneuvosto on koolla marraskuun lopulla. Opetusministeri Tuula Haatainen toivoo, että Yleisradio pääsisi pikaisesti ratkaisuun, jotta hanke etenisi.

Toinen valtiovarainministeri Ulla-Maj Wideroos on suhtautunut epäilevästi hankkeeseen. Hän korostaa, että musiikkitalo ei saa vaarantaa Yleisradion ja Helsingin kaupungin perustehtäviä.

- Molemmilla täytyy olla selvä rahoitussuunnitelma, jotta esimerkiksi Yleisradion digitalisointi tai Helsingin päiväkotien ja terveydenhuollon toiminta eivät vaarantuisi. Voimavarojen ollessa rajalliset, rakentamisen molemmilta edellyttämä noin 25 miljoonan euron panostus on merkittävä, hän huomautti.

Wideroosin mielestä tämän takia jokaisen osapuolen täytyy huolellisesti arvioida, mikä on tärkeintä juuri nyt, kun ne kamppailevat taloudellisten ongelmian kanssa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 22.10.2003).

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot