Mainos
Mainos

Valtio voi korvata Asta-myrskyn metsätuhoja

Valtio voi myöntää yksityisille metsänomistajille rahallista tukea metsän uudelleenistutukseen. Valtion mahdollinen metsitystuki auttaa erityisesti niitä metsänomistajia, joiden metsiä ei ollut vakuutettu, kertoo maa- ja metsätalousministeriö.

Metsäntutkimuslaitokset ja metsäkeskukset tekevät Asta-myrskyn aiheuttamista tuhoista tarkemman arvion ensi viikolla. Alustavien arvioiden mukaan tuhot ovat noin miljoona kuutiometriä. Kun tarkempi tuhoarvio valmistuu, selvitetään voidaanko tuhoalueelle hakea rahoitusta Euroopan Unionin Solidaarisuusrahastosta.

Myrskytuhoaluetta tänään helikopterilla kierrellyt elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen (kesk.) oli kuitenkin skeptinen EU:n solidaarisuusrahaston suhteen:

- Jos minä oikein muistan, niin tuhojen on oltava lähes miljardin euron luokkaa. Sen summan ylimeneviltä osuuksilta pääsee vasta EU-tuen piiriin.

Pekkarinen ehdottaa, että sähköyhtiöt muodostaisivat valtakunnallisen yhteisvastuullisen poolin, josta voitaisiin tasoittaa paikallisten myrskytuhojen kustannuksia.

- On helppo sanoa, että pitää panna valtion maksettavaksi. Minä en nyt sano niin, vaan koko toimialan pitäisi kantaa yhteisvastuuta ja olla mukana kotitalouksien taakan keventämisessä.

(MTV3)

Katso Matti Maunun juttu

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot