Mainos

Valtiolta lisää tukea erityisryhmien asunnoille

Erityisryhmien korkotukilainoitus kasvaa huomattavasti. Myös uustuotannon arvellaan kasvavan. Valtaosa tuetuista asunnoista rakennetaan kasvukeskuksiin.

Valtion tukema asuntotuotanto painottuu tänä vuonna yhä enemmän vanhuksille ja muille erityisryhmille suunnattuihin vuokra-asuntoihin. Muu vuokra-asuntotuotanto vastaavasti vähenee. Valtaosa valtion tukemista asunnoista rakennetaan Helsingin seudulle ja muihin kasvukeskuksiin.

Valtioneuvosto on päättänyt arava- ja korkotukilainoituksen kohdentamisesta. Tarkemman lainajaon laatii Valtion asuntorahasto.

Vanhusten ja muiden erityisryhmien asumiseen suunnatun korkotukilainoituksen määrä kasvaa edellisvuodesta huomattavasti eli 200:sta 320 miljoonaan euroon. Lisäksi korkotukilainoihin liittyviin avustuksiin on varattu 45 miljoonaa euroa. Rahoilla voidaan tukea arviolta noin 2650 asunnon rakentamista, 2150 asunnon peruskorjausta ja 200 asunnon hankintaa.

Tänä vuonna käytetään yhteensä 790 miljoonaa euroa valtion tukemaan asuntotuotantoon, josta aravalainojen osuus saa olla enintään 205 miljoonaa euroa. Lisäksi asumis- ja vuokratalotuotannon takauslainoista saa kertyä valtiolle 33 miljoonan euron takausvastuut.

Uustuotanto kasvaa

Arava- ja korkotukilainoituksen arvioidaan riittävän tänä vuonna noin 6500:n uuden arava-, korkotuki- ja takauslainoitetun asunnon rakentamiseen, 11 000 asunnon perusparannukseen ja 500 vanhan asunnon hankintaa.

Toteutuvan uustuotannon määrä riippuu kuitenkin muun muassa rakennusalan suhdannetilanteesta. Viime vuonna valtion tuella aloitettiin runsaan 4000 asunnon rakentaminen.

Osaomistusasuntojen ja omakotitalojen osuus korkotukilainoituksesta vähenee hieman vähäisen kysynnän vuoksi. Asumisoikeusasuntojen lainavaltuuksia on sen sijaan hieman lisätty.

Tänä vuonna otetaan jälleen käyttöön myös asunto-osakeyhtiötalojen uustuotannon korkotukilainoitus. Korkotukilainoitusta voidaan käyttää vain suurimmissa kasvukeskuksissa, joissa on tarvetta lisätä kohtuuhintaisten omistusasuntojen tarjontaa.

Asunto-osakeyhtiöille myönnetään lisäksi perusparantamisen korkotukilainaa, jota voi hakea esimerkiksi putkisto- ja ulkovaipparemontteihin.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Palautelomake

ruusuja
risuja
kysymys
ehdotus

*

Kiitos palautteestasi!

Valitettavasti emme ehdi vastata jokaiseen viestiin henkilökohtaisesti.

Palautteen jättäminen ei onnistunut

Yritä hetken päästä uudelleen.

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot