Mainos
Mainos

Valtion alueellistamissuunnitelmat askeleen eteenpäin

Valtion alueellistamissuunnitelmat nytkähtivät tänään eteenpäin, kun ministeriöt julkistivat omat väliraporttinsa valtion tointen hajasijoittamisista. Konkreettisia esityksiä on edelleen vähänlaisesti.

Vuoden alussa MTV:n uutiset kertoi hallituksen hajasijoitussuunnitelmasta, joka koski noin 8000 työpaikan siirtämistä pääasiassa pois pääkaupunkiseudulta. Hallitus perui suunnitelmansa tammikuun puolivälissä ja valmistelu palautettiin ministeriöille. Tänään ministeriöt julkistivat väliraporttinsa hajasijoitussuunnitelmistaan.

Reippaimmin työpaikkoja alueellistamassa on kauppa- ja teollisuusministeriö, noin 580 henkilötyövuoden verran. Suunnitelmaan sisältyy mm. TEKESin ja geologian tutkimuskeskuksen osien alueellistamista.

Ympäristöministeriö jakaa ympäristökeskuksen toimintoja, sosiaali- ja terveysministeriö perustaa stakesille uuden toimipisteen. Maa- ja metsätalousministeriö keskittää maanmittauslaitoksen arkiston Jyväskylään.

Väliraporttien lukuihin sisältyvät jo aiemmin päätetyt maa- ja merivoimien esikuntien uudelleensijoittamiset, joiden vaikutukset ovat noin 500 henkilötyövuotta. Kun mukaan lasketaan syyskuun puolivälissä julkistetut tukipalvelujen alueellistamiset, hajasijoitustoimet koskettavat yhteensä jo yli 3000 työpaikkaa.

Osa selvityksistä on kuitenkin vielä pahasti kesken, vaikka koko hajasijoituspaketin on määrä olla valmis vuoden loppuun mennessä.

(MTV3)

(Kymmenen uutiset 06.10.2004)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot