Mainos
Mainos

Valtion älykortin alkuinvestoinnit tonnin

Joulukuun alussa käyttöönotettava valtion sähköinen henkilökortti vaatii palvelun käyttäjältä noin tuhannen markan investointeja. Kokeilukortit ovat jo käytössä, mutta verkkoasioinnin mahdollistavia ohjelmistoja vasta suunnitellaan. Valtion älykortti tarjoaakin aluksi vain vaatimattomia palveluja, mutta sen ennustetaan nopeasti yleistyvän. Samalla se vie lähivuosina julkishallinnon työpaikkoja.

Tavallinen kansalainen voi hankkia henkilökortin joulukuusta alkaen poliisilta. Kortti maksaa pari sataa, lukulaite saman verran ja lisäksi on hankittava ohjelmat. Virastokäynnin voi siis korvata verkossa noin tuhannen markan investoinnilla.

Henkilökortin avulla kansalainen voi tutkia viranomaisen hallussa olevia omia tietojaan suoraan kotoa. Toisaalta se lisää tietoturvaa.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot