Mainos
Mainos

Valtion asuntorahasto muuttaa Lahteen

Valtion asuntorahaston uusi toimipaikka on Lahti vuoden 2008 alusta. Asuntorahasto työllistää Helsingissä tällä hetkellä 69 henkilöä.

Valtion asuntorahasto siirtyy Helsingistä Lahteen vuoden 2008 alussa. Aluekehityksen ministerityöryhmä puolsi siirtoa ja asuntoministeri Hannes Manninen päätti alueellistamisesta torstaina.

Ympäristöministeriö esitti asuntorahaston siirtoa Lahteen jo kesäkuussa. Ministeriö asetti torstaina hankeen toteuttamisesta vastaavan työryhmän, jonka puheenjohtaja on ylijohtaja Teuvo Ijäs Valtion asuntorahastosta.

Rahasto myöntää aravalainoja ja hyväksyy korkotukilainoja vuokra- ja asumisoikeusasuntojen rakentamiseen, peruskorjaukseen ja hankintaan.

Asuntorahasto työllistää Helsingissä tällä hetkellä 69 henkilöä. Lahdessa rahasto sijoittuu Aleksanterinkadun varrelle rakennettavaan toimistotaloon. Rahaston sijoituskilpailussa olivat Lahden ja Helsingin lisäksi ehdolla myös Hämeenlinna ja Porvoo.

Maaseutuvirasto vielä vailla loppusinettiä

Alueellistamisen koordinaatioryhmä ei ottanut vielä torstaina kantaa maaseutuviraston sijoituspaikkaan. Ryhmä kokoontuu seuraavan kerran 6. lokakuuta.

Valtiosihteeri Risto Volasen johtama ryhmä keskusteli kokouksessaan maa- ja metsätalousministeriön päätösesityksestä, joka sijoittaisi maaseutuviraston Seinäjoelle ja ministeriön palvelukeskuksen Poriin.

Ryhmää kiinnostivat muun muassa henkilöstön siirtymistä, tuottavuushyötyjä ja ruotsinkielisten palvelujen turvaamista koskevat asiat, kertoi projektipäällikkö Ilpo Takanen sisäministeriöstä torstaina.

Jos koordinaatioryhmä pääsee yksimielisyyteen, maa- ja metsätalousministeri Juha Korkeaojan (kesk.) esitys sijoituspaikoista toteutuu. Jos asiasta on ryhmässä erimielisyyttä, päätöksenteko siirtyy hallinnon kehittämisen ministerityöryhmälle.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme