Mainos
Mainos

"Valtion budjetissa ensi vuonna liikkumavaraa"

Hallitus valmistelee ensi vuoden budjettiin kansalaisten ostovoimaa lisääviä toimia. Näin kertoi Paperiliiton liittokokouksessa puhunut pääministeri Paavo Lipponen. Samalla hän muistutti palkkamaltista.

Lipponen katsoi julkisessa taloudessa olevan nyt liikkumavaraa, joka "antaa mahdollisuuden virittää finanssipolitiikka" tavalla, joka turvaisi tuotannon kasvun pysymisen lähivuosinakin eurooppalaisittain korkeana. Tavoitteena on myös työttömyyden väheneminen.

Lipponen ei suoraan lupaillut veronalennuksia, mutta sanoi talouskasvun jatkumisen vähintään kolmen prosentin luvuissa edellyttävän kotimaisen kysynnän pysymistä vahvana vientikysynnän vaimetessa. Lipposen mukaan jo päätetyt, suhdannetilanteeseen hyvin sopivat veronkevennykset sekä nimellispalkkojen korotukset tukevat tätä tavoitetta.

Työmarkkinaosapuolia hän neuvoi pysymään maltillisella linjalla ja kantamaan vastuuta, kuten tehtiin jo Emuun liityttäessä. -Palkansaajapuoli tunnusti tarpeen vahvistaa yritysten taseita. Vastaavasti yritysten on syytä turvautua kysyntäkuopassa lomautusten ja irtisanomisten sijaan henkilöstön osaamisen kehittämiseen. Lipposen mukaan nyt luodaan pohjaa seuraavalle nousukaudelle.

Ay-liikkeeltä vaaditaan osaltaan palkkakilpailun ja tulonjakotaistelun välttämistä, jotta talouden vakaus ja ennustettavuus voitaisiin säilyttää. Hän muistutti noudatetun linjan tuloksellisuudesta ja Irlannin jälkeen EU-maiden parhaasta työllisyyskehityksestä.
(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot