Mainos
Mainos

Valtion ja kuntien tehtävänjako vaatii lisäselvityksiä

Palo- ja pelastustoimi pysyy kunnilla. Kuntaministeri Hannes Mannisen johtama rakennetyöryhmä päätyi tämänpäiväisessä istunnossaan tulokseen, että valtion ja kuntien tehtävänjakoa täytyy tarkentaa myös ammattikorkeakoulujen tapauksessa.

Palo- ja pelastustoimi ei siirry näillä näkymin valtion hoidettavaksi. Ammattikorkeakoulujen mahdollinen valtiollistaminenkin vaatii vielä lisäselvityksiä. Toimeentulotukiasioiden siirtoa valtiolle ei myöskään tässä vaiheessa pidetä järkevänä.

Tähän tulokseen päätyi kuntaministeri Hannes Mannisen johtama rakennetyöryhmä, joka käsitteli valtion ja kuntien välistä työnjakoa tänään. Työryhmän mielestä useat asiat vaativat vielä tarkempia selvityksiä.

Pelastuspalvelut alueellistettiin vuosi sitten

Valtiovarainministeri Eero Heinäluoman johtaman peruspalveluministerien työryhmän on tarkoitus käsitellä tehtävänsiirtoja tammikuussa. Tehtävänjaon tarkistus liittyy meneillään olevaan kunta- ja palvelurakenneuudistukseen.

Uudistuksen projektipäällikkö Jukka Peltomäki kertoi työryhmän kokouksen jälkeen, että valtiolle siirrettäviksi ehdotettiin mm. lasten seksuaalisen hyväksikäytön selvittämisestä aiheutuvat kustannukset ja uusien hoitomuotojen vaikuttavuuden selvittäminen.

Peltomäki ei myönnä, että kokouksen anti olisi ollut suunniteltua laihempi.

- Ei tämä vaikuta kuntauudistuksen etenemiseen millään tavalla. Nyt selvitettiin tiettyjä asioista ja istuntoa jatketaan 11. tammikuuta.

(MTV3-STT)

(Kymmenen uutiset 20.12.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme