Mainos
Mainos

Valtion johto osallistui Aasian katastrofin muistojumalanpalvelukseen

Aasian katastrofin uhreja muistettiin tänään Turun tuomiokirkossa, joka täyttyi viimeistä paikkaa myöten. Kaikki halukkaat eivät mahtuneet kirkkoon sisään.

Maan korkein johto osallistui tänään Aasian katastrofin muistojumalanpalvelukseen Turun tuomiokirkossa. Jumalanpalveluksessa korostettiin lähimmäisyyttä ja menetyksiä kokeneiden tarvitsemaa tukea. Lapset olivat vahvasti mukana muistojumalanpalveluksessa, joka oli samalla kirkon 850-vuotisjuhlavuoden ensimmäinen palvelus.

Turun tuomiokirkon täytti yhteinen suru. Lasten enkelikulkue muistutti ankaralla tavalla siitä, miten Aasian katastrofialueelta 21 suomalaista lasta palasi kotiin ilman vanhempiaan, ja miten lohduttomia ovat hyökyaaltoihin lapsensa menettäneet vanhemmat.

- Nyt jos koskaan tarvitaan lähimmäisyyttä. Se, jolla on vaikeata, tarvitsee rinnalleen toisen, jolla ei ehkä ole sanoja, mutta käsi, johon tarttua ja olka, johon nojata, sanoi arkkipiispa Jukka Paarma tuomiokirkossa pitämässään saarnassa.

Valtakunnallisen, ekumeenisen muistojumalanpalveluksen suru, lohtu ja toivo kiteytyi koskettavimmin tässä esirukouksessa.

- Isä, toivomme, että kaikki maailman lapset saisivat hyvän elämän ja hyvän kodin. Rakas Isä, siunaa äitiä, isää ja isovanhempia, sanoi Niilo Rantala.

Maan korkein johto osallistui jumalanpalvelukseen, johon saapui myös Thaimaasta kotiin palanneita pelastuneita. Turkulaisen lääkäripariskunnan ajatuksissa ovat katastrofialueelle kohdatut menetyksiä kokeneet lähimmäiset.

- Nämä olivat yhdet suuret hautajaiset meille. Semmoinen oli, että kaikki ne ihmiset, jotka siellä menetettiin, tämä oli suuri siunaustilaisuus heidän muistolleen. Varmaan tämä oli meille myös osa toipumisprosessia, tosi järkyttävistä kokemuksista, sanoivat Sakari ja Liisa Alhopuro.

(MTV3)

(Seitsemän uutiset 06.01.2005)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme