Mainos
Mainos

"Valtion korvattava kalleimmat sairaanhoidot"

Sairaalatalousyhdistys muistuttaa, että pienikin määrä kalliita hoitoja tarvitsevia potilaita voi suistaa kunnan terveysbudjetin raiteiltaan.

Sairaalatalousyhdistys kiirehtii kalleimpien erikoissairaanhoidon palvelujen siirtämistä kunnilta valtion korvattavaksi. Siirtäminen alentaisi kuntien kustannusrasitusta ja helpottaisi sairaanhoidon kustannusten ennustettavuutta ja hallintaa, perustelee yhdistys torstaina Turussa antamassa julkilausumassa.

Yhdistys muistuttaa, että pienikin määrä kalliita hoitoja tarvitsevia potilaita voi suistaa kunnan terveysbudjetin raiteiltaan.

Kannanotossa yhdistys toteaa myös, että nykyisen kansanterveyslain ja erikoissairaanhoitolain sijalle pitäisi laatia yhteinen terveydenhuoltolaki. Se helpottaisi kuntia ja sairaanhoitopiirejä peruspalvelujen tuottamisessa.

Valtakunnallinen sairaalatalousyhdistys käsittelee sairaanhoidon kustannuksia kaksipäiväisillä sairaalatalouspäivillä. Turussa on koolla lähes 300 sairaaloiden toimihenkilöä ja virkamiestä eri puolilta maata.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot