Mainos
Mainos

Valtion "köyhäinapu" päätyy samoihin kuntiin

Jo yli puolet Suomen kunnista hakee valtiolta köyhäinapua. Samat kunnat saavat miljoonia markkoja vuodesta toiseen. Valtio on maksanut kunnille köyhäinapua satoja miljoonia markkoja, mutta rahat menevät jatkuvasti samoille kunnille. Kunta-avustuksia selvitti MTV3:n Sunnuntairaportti.

Kuntatuen kärki

Valtio maksaa kunnille tavallisten valtionosuuksien lisäksi harkinnanvaraista köyhäinapua tänä vuonna 230 miljoonaa markkaa. Miljoonat on tarkoitettu tilapäiseen rahapulaan, mutta muutamat kunnat ovat saaneet avustusta yhdeksän kertaa kymmenessä vuodessa. Kuntien harkinnanvarainen rahoitusavustus on kasvanut viime vuosina erittäin nopeasti. Ensi vuonna sitä jaetaan jo 300 miljoonaa markkaa.

Lain mukaan köyhäinapua myönnetään, jos kunta on tilapäisesti poikkeuksellisissa talousongelmissa. Järjestelmästä on tullut maksuautomaatti, jossa samat kunnat saavat rahaa vuodesta toiseen.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot