Mainos
Mainos

Valtion kuntapalveluohjaus saa moitteita

Sosiaali- ja terveydenhuollon tavoiteohjelma ei ole onnistunut ohjaamaan kuntia palveluiden järjestämisessä, toteaa Valtiontalouden tarkastusvirasto. Puutetta on rahasta ja organisoinnista.

Valtiontalouden tarkastusvirasto katsoo, että valtion sosiaali- ja terveydenhuollon tavoiteohjelma ei ole onnistunut ohjaamaan kuntia palveluiden järjestämisessä. Viraston mukaan ohjelman toteuttamiseen ei esimerkiksi ole varattu tarpeeksi rahaa.

Tavoiteohjelma saa moitteita myös hajanaisuudesta. Ohjelmassa on 21 tavoitetta ja peräti 86 suositusta, mutta useista suosituksista jää epäselväksi, mihin niillä pyritään. Moniin suosituksiin ei myöskään luvata lainkaan tukea valtiolta.

Tarkastusviraston mielestä ohjelmaa olisi kehitettävä sellaiseksi, että kunnilla olisi todelliset mahdollisuudet toteuttaa sitä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot