Mainos
Mainos

Valtion palkkahaitari muita kapeampi

Valtion palkat vaihtelevat vähemmän kuin palkat muualla. Asiaa selvittäneen työryhmän mukaan valtion palveluksessa olevien työntekijöiden palkkataso vaihtelee koulutuksen ja eri tehtävien välillä vähemmän kuin työmarkkinoilla yleensä. Tilanne on työryhmän mielestä ongelma valtion palkkakilpailukyvylle.

Valtion palkkahaitarin alapää on viitisen prosenttia keskiarvoa korkeampi Asiantuntijoiden ja johtajien palkat sen sijaan ovat 10-30 prosenttia muita sektoreita alhaisemmat.

Suomen valtion palkkataso ja -kehitys on kuitenkin yleisesti ottaen linjassa muiden OECD- ja EU-maiden valtiosektoreiden kanssa.
(MTV3)

Seitsemän uutisten juttu palkkavertailusta. Toimittajana Jarmo Kantelinen. (1:29) Haastateltavina Valtion työmarkkinalaitoksen työmarkkinajohtaja Teuvo Metsäpelto ja Akava JS:n puheenjohtaja Erkki Kangasniemi.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot