Mainos
Mainos

Valtion tulospalkkiot harvojen herkkua

Valtion tulospalkkaus on jäänyt harvojen eduksi, kertoo MTV:n Uutisten selvitys. Tulospalkkioita jaettiin viime vuonna vain yhdessätoista valtion laitoksessa, vaikka ensimmäiset kokeilut aloitettiin jo 1980-luvulla.

Laitosten välillä palkkioissa on suuria eroja. Toiset jakavat tuhansia markkoja kaikille - toiset satasia henkilökunnan pienelle vähemmistölle.

Esimerkiksi Paimion työvoimatoimiston virkailijoiden tulospalkkio on sidottu muun muassa pitkäaikaistyöttömyyden vähenemiseen. Pieni toimisto on usein onnistunut ja työntekijät ovat saaneet lisän vuosipalkkaan.

Suomen työvoimatoimistoissa kaikilla on mahdollisuus saada tulospalkkio. Viime vuonna vain joka kuudes sai rahaa - keskimäärin alle yhdeksänsataa markkaa.

Ajoneuvohallintokeskus maksoi eniten tulospalkkioita, perusteena muun muassa asiakastyytyväisyys. Keskimäärin työntekijälle tuli rahaa n. 7 500 markkaa.

Ajoneuvohallinnon virkailijoiden kanssa samassa tilanteessa olivat myös patentti- ja rekisterihallituksen työntekijät. Yhdeksän kymmenestä sai tulospalkkion.

VTT:ssä palkkioille pääsi kaksi kolmesta. Tiehallinnossa lähes kaikki saivat lisärahan. Puolustusvoimissa pienin tulospalkkio oli kymmenen markkaa. Tullissa keskimääräinen rahasumma on joukon pienin.

Valtiovarainministeriö haluaa lisätä valtion tulospalkkausta. Idea on edennyt hitaasti - hallinnon tulos kun on usein vaikea mitata.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme