Mainos
Mainos

Valtion ylimpien virkamiesten virkakierto on toteutumassa

Hallitus käsittelee uudistusta koskevaa lakiesitystä huomenna.

Valtion ylimmät virat ovat tulossa määräaikaisiksi. Ylimpiin tehtäviin valittaisiin tulevaisuudessa henkilöitä viideksi vuodeksi kerrallaan.

MTV:n uutisten saamien tietojen mukaan uudistus toteutetaan erityislailla. Hallitus käsittelee lakiesitystä huomenna.

Perusajatus virkakierrossa on se, että jatkossa valtionhallinnon ylimmät virat olisivat valtion yhteisiä virkoja. Hallitus päättäisi muutamaa poikkeusta lukuun ottamatta, miten kyseiset noin 130 virkaa jaettaisiin eri ministeriöiden ja valtion virastojen välillä.

Käytännössä perustettaisiin niin sanottu virkapankki, jossa kaikki virat ovat voimassa toistaiseksi. Kun henkilö nimitetään johonkin tiettyyn tehtävään, esimerkiksi kansliapäälliköksi, virasta tulee määräaikainen.

Määräaikaisuus kestää viisi vuotta, ja sen jälkeen siirryttäisiin pääsääntöisesti uusiin tehtäviin.

Kauppa- ja teollisuusministeriön mukaan järjestelmä tulisi voimaan sitä mukaan, kun ylimmän johdon virat tulevat avoimiksi.Yksi tavoitteista on myös houkutella valtionhallinnon ulkopuolisia henkilöitä hakemaan näitä tehtäviä.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot