Mainos
Mainos

Valtioneuvosto käsittelee Suomen Pankin nimityksiä

Valtioneuvosto tekee tänään esityksensä Suomen Pankin johtokunnan nimityksistä. Toinen valtiovarainministeri Suvi-Anne Siimes aikoo ehdottaa johtokuntaan kansanedustaja Esko Ahoa ja pankinjohtaja Pentti Hakkaraista.

Siimes kertoo ottaneensa esitystä tehdessään huomioon Suomen Pankin aseman ja tehtävät sekä niiden hoidon edellyttämän monipuolisuuden johtokunnan kokonaisuudessa. Siksi hän oli painottanut ensimmäisen paikan täyttämisessä yhteiskunnallista kokemusta ja toisessa paikassa Suomen Pankin ulkopuolelta hankittua asiantuntemusta. Hakkaraisen etuna pidetään rahatalouden ja rahoitusalan kokemusta.

Eduskunnan pankkivaltuusto esitti toissa viikolla, että johtokuntaan nimitettäisiin Aho ja pankkivaltuuston puheenjohtaja, kansanedustaja Ilkka Kanerva. Pääministeri Paavo Lipponen on torjunut Siimeksen ehdotuksen. Lipposen mielestä pankin johtokunnan jäsenten pätevyyden arviointi kuuluu pankkivaltuustolle ja nimityksistä päättävälle presidentille.

-Hallituksen ei pitäisi olla tässä välissä sähläämässä, Lipponen sanoi.

Siimeksen toimet ovat herättäneet muuallakin kummastusta.

Lopullisesti nimityksistä päättää huomenna tasavallan presidentti Tarja Halonen.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme