Mainos
Mainos

Valtioneuvosto nimesi alueet aluekeskusohjelmaan

Uuteen aluekeskusohjelmaan pääsee alkuvaiheessa mukaan 25 aluetta. Valtioneuvosto nimesi tänään ohjelmaan sisällytettävät alueet. Yhdeksälle alueelle annettiin mahdollisuus täydentää hakemuksia marraskuun loppuun mennessä.

Päätös muuttui jonkin verran siitä, mitä se oli asiaa valmistelevassa vaiheessa. Mukaan tulivat Itä-Uudenmaan ohjelma ja Oulun eteläisen eli Nivalan-Haapajärven, Ylivieskan ja Siikalatvan seutukuntien yhteinen ohjelma. Täydennettyinä ne voivat päästä mukaan ohjelmaan.

Sisäministeriö valtuutettiin ratkaisemaan vielä yhdeksän alueen nimeäminen ohjelmaan sen jälkeen, kun ne ovat marraskuun loppuun mennessä täydentäneet ohjelmaesityksiään.

Ulkopuolelle jääneillä alueilla myöhemmin mahdollisuus mukaan


Valtioneuvosto päätti myös periaatteista, joilla tuetaan ohjelmaan nimeämättä jääneiden alueiden kehittämistyötä. Alueilla, jotka eivät sovellu aluekeskusohjelman konseptiin tulee kehittää ja toteuttaa niiden oloja, tarpeita ja edellytyksiä vastaavia toimintamalleja.

Ohjelmasta tehdään väliarvio vuonna 2003. Tuossa vaiheessa nyt ulkopuolelle jääneiden alueiden on mahdollista hakea mukaan ohjelmaan. Aluekeskusohjelma perustuu hallituksen viime syksynä hyväksymiin aluepoliittisiin linjauksiin. Aluekeskusohjelma on yksi uusista hankkeista, joiden avulla pyritään tasapainottamaan alueellista kehitystä. Oppositio on jo ennalta arvostellut ohjelmaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme