Mainos
Mainos

Valtioneuvosto peruutti esityksen arpajaislaista

Valtioneuvosto on päättänyt peruuttaa heinäkuussa tekemänsä esityksen uudesta arpajaislaista.

Valtioneuvosto peruutti arpajaislakiesityksen


Valtioneuvosto esitti heinäkuussa, että Tasavallan presidentti vahvistaisi uuden arpajaislain ja seitsemän muuta siihen liittyvää lakia. Tänään valtioneuvosto kuitenkin esitti, että presidentti Tarja Halonen jättäisi huomenna asian vahvistamatta.

Jos presidentti jättää lait vahvistamatta, ne palautuvat eduskunnan käsiteltäviksi. Perustuslain mukaan laki on otettava viipymättä uudelleen käsiteltäväksi eduskunnassa. Lait on hyväksyttävä asiasisällöltään muuttumattomana tai hylättävä eduskunnan täysistunnossa yhden käsittelyn asiana. Mikäli eduskunta hyväksyy lait uudelleen, ne tulevat voimaan ilman vahvistusta.

Uusi arpajaislaki ja siihen liittyvät muut lait jäivät kesällä presidentin esittelyssä pöydälle, koska presidentti päätti pyytää ensin korkeimmalta oikeudelta lausunnon joihinkin lainkohtiin.

Korkeimman oikeuden mukaan arpajaislain eräät kohdat eivät ole sopusoinnussa Ahvenanmaan itsehallintolaissa säädetyn valtakunnan ja maakunnan välisen toimivallanjaon kanssa.
(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme