Mainos
Mainos

"Valtioneuvoston periaatepäätökset puitava hallitusneuvotteluissa"

Oikeuskansleri Paavo Nikulan mielestä hallitusneuvotteluissa tulisi käydä läpi voimassa olevat valtioneuvoston periaatepäätökset.

Periaatepäätökset ovat työmääräyksiä ja poliittisia linjauksia, joita koko valtion virkakoneiston on määrä noudattaa. Kansalaisiin niillä ei ole suoria oikeudellisia vaikutuksia.

Oikeuskansleri Nikulan mukaan periaatepäätöksillä on vaikutusta myös hallitusohjelmaan.

-Ainakin sellaiset periaatepäätökset, joilla on poliittisluontoinen sisältö, olisi hyvä nyt hallitusneuvottelujen yhteydessä käydä läpi ja todeta, mitkä voivat jäädä voimaan ja mitkä ovat sellaisia, joihin uusi hallitus palaa. Ne voivat olla sellaisia periaatepäätöksiä, joiden suhteen uuden hallituksen ohjelma on erimielinen, Nikula sanoo.

Pääministerin kanslian tämänhetkinen ajatus on, että uusi hallitus käy läpi periaatepäätösten listan toukokuussa.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot