Mainos
Mainos

Valtionhallinnon alueellistaminen etenee hitaasti

Valtionhallinnon alueellistamishanke ei ole vieläkään edennyt täysin toivotulla tavalla. Hallinnon ja aluekehityksen ministerityöryhmä totesi kokouksessaan, että ministeriöiden alueellistamisselvitykset riittävät vasta hallituksen asettaman alueellistamistavoitteen alarajaan.

Valtion toimintoja on tarkoitus alueellistaa niin, että pääkaupunkiseudun ulkopuolelle siirrettäisiin töitä noin 4 000-8 000 henkilötyövuoden verran. Päätökset tulisi toteuttaa vuoteen 2011 mennessä. Siirrot tehtäisiin vuoteen 2015 mennessä. Nykytilanteessa on siis mahdollista saavuttaa 4 000 siirrettävän henkilötyövuoden raja.

Ministeriöt selvittivät toimintojensa alueellistamismahdollisuuksia maaliskuun lopussa. Sijoituspaikkaselvitykset on määrä tehdä vuoden loppuun mennessä.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot