Mainos
Mainos

Valtionhallintoon halutaan lastensuojeluyksikkö

Lasten asioille halutaan pysyvää asemaa valtionhallinnossa. Tämä onnistuisi, jos perustettaisiin esimerkiksi lastensuojeluyksikkö ja lasten oikeuksien valtuusto.

Esitysten takana ovat Mannerheimin lastensuojeluliiton pääsihteeri Jaakko Itälä ja Lastensuojeluliiton toiminnanjohtaja Mauri Upanne. Raportissaan he esittävät sosiaali- ja terveysministeriöön perustettavaksi lastensuojeluyksikköä, joka muodostetaan lasten asioita hoitavista virkamiehistä. Samalla tulee toinen sosiaali- ja terveysministeri nimittää lapsi- ja perheasiainministeriksi.

Lasten oikeusturvakysymyksiä ja ihmisoikeuksia valvomaan taas pitää perustaa oikeusturvayksikkö eduskunnan oikeusasiamiehen viraston yhteyteen. Lisäksi valtionhallintoon olisi muodostettava poikkihallinnollinen lapsen oikeuksien valtuusto, jonka sihteeristönä toimii esitetty ministeriön lastensuojeluyksikkö.
(STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme