Mainos
Mainos

Valtionsyyttäjä ei hae muutosta Konginkangas-tuomioon

Juttu saattaa silti päätyä hovioikeuteen, sillä muutamat uhrien omaiset ja onnettomuusrekan kuljettaja ovat ilmoittaneet tyytymättömyytensä

Valtionsyyttäjä tyytyy Konginkankaan jutun tuomioon. Valtionsyyttäjä Mika Illman ei aio hakea muutosta, koska käräjäoikeuden tuomio on hyvin perusteltu eikä hän usko sen muuttumiseen hovioikeudessa.

Juttu saattaa silti päätyä hovioikeuteen, sillä muutamat uhrien omaiset ja onnettomuusrekan kuljettaja ovat ilmoittaneet tyytymättömyytensä Äänekosken käräjäoikeuden ratkaisuun. Heillä on näin ollen mahdollisuus vielä valittaa tuomiosta.

Eiliseen mennessä kaksi omaisten asianajajaa oli ilmoittanut tyytymättömyytensä. Toisessa ilmoituksessa on useita valittajia.

Osa omaisista perää edelleen korvauksia kuolemantapausten ja loukkaantumisten aiheuttamasta henkisestä kärsimyksestä. Koska käräjäoikeus katsoi, että rekankuljettaja ei aiheuttanut onnettomuutta tahallisesti tai törkeästä huolimattomuudesta, edellytys korvauksiin ei täyttynyt.

Käräjäoikeudelle esitettiin 42 korvausvaatimusta. Summat vaihtelivat 3000 eurosta 50 000 euroon. Yhteissumma nousi noin 900 000 euroon. Jutussa on asianomistajia yhteensä 97.

Valitusten määräaika umpeutuu tänään.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme