Mainos
Mainos

Valtionsyyttäjä: Onneksi humala huomattiin

Valtionsyyttäjä Christer Lundström kertoo, että päätös irtisanoa humalassa töihin tullut Lapin kihlakunnansyyttäjä tehtiin eilen.

- Tietenkin hyvä asia tässä on se, että tämä havaittiin ja asiaan pystyttiin välittömästi puuttumaan. Pystyttiin välttämään se, että tästä olisi ollut enemmän seurauksia, toteaa valtionsyyttäjä Lundström.

Kaksi pitkähkön uran tehneen miessyyttäjän läheisyydessä toimivaa virkamiestä kiinnitti huomiota tämän outoon käyttäytymiseen ja ilmoitti asiasta tämän esimiehelle.

Syyttäjä irtisanottiin viikko sen jälkeen, kun tapaus oli tullut ilmi. Irtisanomiseen päädyttiin, sillä miehelle oli annettu aikaisemmin varoitus rattijuopumuksen vuoksi.

Tarkkaa humalan astetta ei kuitenkaan voi sanoa, sillä miespuolinen syyttäjä kieltäytyi puhalluskokeesta.

- Toki työnantaja voi vetää sitten omat johtopäätöksensä, Lundström toteaa.

Lapin syyttäjänvirastosta ei haluttu kommentoida tapausta.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot