Mainos
Mainos

Valtionsyyttäjä vapautti turkistarhoihin iskeneitä

Valtionsyyttäjä Pekka Koponen on päättänyt hylätä useimmat syytökset vuosina 2000-2001 tehdyistä turkistarhaiskuista. Tuolloin tehtiin 13 iskua eri puolille Suomea.

Asian esitutkinnan suorittivat keskitetysti keskusrikospoliisin Vaasan yksikkö ja Närpiön poliisilaitos. Asiassa oli epäiltynä viisi henkilöä, jotka olivat asian vuoksi myös vangittuina.

Kolmen epäillyn osalta nostetaan syyte yhdestä yksittäisestä teosta, muiden tekojen osalta ei päätösten mukaan ole näyttöä heidän syyllistymisestään näihin rikoksiin. Kahden epäillyn osalta päätöksissä katsotaan, ettei näyttöä ole minkään teon osalta.

Syyteasiat tulevat esille Lappeenrannan, Äänekosken ja Mustasaaren käräjäoikeuksissa. Törkeän vahingonteon lisäksi syytteet koskevat törkeää julkisrauhan rikkomista ja yhdessä tapauksessa myös kettujen värjäämisen muodossa tehtyä eläinsuojelurikosta.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme