Mainos
Mainos

Valtionyritysten johtajille palkkiokatto

Hallitus on asettanut katon valtio-omisteisten yhtiöiden johtajien palkkioille.

Talouspoliittisen ministerivaliokunnan antaman ohjeistuksen mukaan johdon vuosittainen tulospalkkio saa olla korkeintaan 40 prosenttia peruspalkasta. Valtio-omistaja ei hyväksy osakeoptioilla palkitsemista, ja osakepalkkioihin on liityttävä omistuksellinen sitouttaminen.

Hallitus linjaa, että palkkioiden on oltava kohtuullisia ja niitä on myös mahdollista periä takaisin.

Valtio-omisteisten yritysten ylimmän johdon eläkeiän on oltava yleisen eläkeiän alarajan mukainen eli tällä hetkellä vähintään 63 vuotta. Uuden ohjeistuksen mukaan lisäeläkkeiden on perustuttava kokonaispalkan osaksi katsottavaan työnantajan lisämaksuun eikä tiettyyn eläketasoon.

Lisäksi ministerivaliokunnan linjauksessa painotetaan, että yhtiön koko henkilöstöllä tulee olla mahdollisuus hyötyä yrityksen hyvästä menestymisestä. Henkilöstön palkitsemisen keskeiset välineet ovat tulospalkkaus ja henkilöstörahastot.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot