Mainos
Mainos

Valtiosihteeri Stenlund suurlähettiläspäivillä: Epäasialliseen käytökseen puututaan

Suomen Tukholman-suurlähetystön kerrotut ongelmat ovat nousseet esiin suurlähettiläspäivillä Helsingissä.

Valtiosihteeri Peter Stenlund painotti avauspuheessaan voimakkaasti, että suurlähetystöjen hierarkiassa alempana olevien kannattaa aina kertoa epäasiallisesta käytöksestä. Hän ei kuitenkaan maininnut Tukholman-lähetystöä. 

Erilaisten ongelmatilanteiden selvittelyn yhteydessä on hänen mukaansa käynyt ilmi, etteivät suurlähetystöjen työntekijät aina halua kertoa Helsinkiin epäasiallisesta käytöksestä tai edes seksuaalisesta häirinnästä. Stenlundin mukaan taustalla on käsitys siitä, että hallinto tukee aina esimiehiä eikä epäasiallisesta kohtelusta kannata ilmoittaa. Valtiosihteeri kiisti käsityksen voimakkaasti ja vakuutti, että epäasialliseen käytökseen puututaan, oli toimija kuka tahansa.  

Viime viikolla kerrottiin, että Tukholman-suurlähettiläs Jarmo Viinanen siirretään muihin tehtäviin, koska hänen toimintaedellytyksensä ovat huonontuneet. Päätös tehtiin sen jälkeen kun Tukholman-suurlähetystössä oli tehty työhyvinvointia ja johtamista koskenut sisäinen tarkastus. Viinanen on aiemmin kertonut, että tarkastuskertomuksessa on ainoastaan yksi konkreettinen syytös. Se koskee työtoverin lähentelyä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme