Mainos
Mainos

Valtiovarainministeri Petteri Orpo aikoo hakea nelosoluet ruokakaupasta: ”Kuulostaa kätevältä”

Valtiovarainministeri Petteri Orpo antoi MTV:n Uutisextrassa ymmärtää, että voisi itse ostaa mahdollisesti tarvitsemansa nelosoluet ruokakaupasta.

Samassa ohjelmassa Orpo sanoi myös, ettei pidä ongelmana sitä, että presidenttiehdokas Sauli Niinistö on Suomen NATO-jäsenyydestä eri mieltä kuin kokoomus.

Valtaosa kokoomuksen kansanedustajista äänesti sen puolesta, että nelosolutta ja muita enintään 5,5 prosenttisia alkoholijuomia voidaan jatkossa myydä ruokakaupoissa. Kokoomuksen puheenjohtaja, valtiovarainministetri Petteri Orpolta kysyttiin MTV:n Uutisextrassa, aikooko Orpo itse ostaa nelosoluet ruokakaupasta.

– No jos sellainen mahdollisuus on, niin se kuulostaa kätevältä, vastasi Orpo.

Niinistön NATO-linja ei ongelma

Orpolta kysyttiin myös, miksi kokoomus kannattaa presidentiksi Sauli Niinistöä, vaikka hän on NATO-jäsenyydestä eri mieltä kuin kokoomus. Kokoomuksella on voimassa oleva puoluekokouspäätös, jossa NATO-jäsenyyden katsotaan parantavan Suomen turvallisuutta. Ehdokkaista vain Nils Torvalds (rkp) kannattaa NATO-jäsenyyttä juuri nyt.

– Presidentinvaalissa on kyse paljosta muustakin kuin siitä, että miten suhtautuu NATO-jäsenyyteen. Presidentti Niinistön arvopohja, kyvyt ja osaaminen tekevät aivan päivänselväksi sen, että kokoomus on asettunut häntä tukevan kansanliikkeen osaksi, perusteli Orpo.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme