Mainos
Mainos

Valtiovarainministeriö ei hyllytä virkarikoksesta syytettyä Tullin pääjohtajaa

Valtiovarainministeriö ei aio pidättää virasta virkarikoksesta syytettyä Tullin pääjohtajaa Antti Hartikaista.

Ministeriö tiedottaa, että se ei aio ryhtyä työnantajan toimenpiteisiin niin kauan kuin oikeusprosessi on vireillä. Tulli toimii valtiovarainministeriön alaisuudessa.

Rikosepäily juontaa juurensa vuoden 2015 marraskuiseen kokoukseen, josta Hartikainen ei poistunut, kun siellä käsiteltiin epäsuorasti hänen puolisonsa määräaikaista virkasuhdetta.

Eduskunnan apulaisoikeusasiamies katsoi, että Hartikainen menetteli hallintolain vastaisesti näin toimiessaan, vaikka jääväsi itsensä kokouksessa. Hartikainen kiistää syytteen.

– Asia (Hartikaisen jatkaminen virassaan) käsiteltiin meillä apulaisoikeusasiamiehen ratkaisun jälkeen, eikä sen jälkeen meidän tietoomme ole tullut mitään uutta, perustelee ministeriön viestintäjohtaja Liinu Lehto STT:lle.

STT ei torstaina tavoittanut jutun syyttäjää. Hän arvioi aiemmin, että juttua käsitellään käräjillä aikaisintaan loppukeväällä.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme