Mainos
Mainos

Valtiovarainministeriö jälleen nuivana vankeinhoidolle

Valtiovarainministeriö on jälleen kiristämässä kukkaronnyörejään, kun rahaa tarvittaisiin vankien kurjistumisen vähentämiseen. Suomen vangit ovat tutkimusten mukaan yhteiskunnan syrjäytynein ja sairastavin ihmisryhmä.

Oikeusministeriö esittää rangaistusten täytäntöönpanoon ensi vuodelle kymmenen miljoonan euron lisämäärärahaa, mutta valtiovarainministeriö on myöntynyt vain kahteen miljoonaan. Yhteensä valtiovarainministeriö on karsinut OM:n esitystä noin 14,5 miljoonalla eurolla.

Vankeinhoidon uutuuksia ensi vuonna on ehdottoman vankeuden sijasta tuomittava valvontarangaistus, jossa vankia valvotaan kotonaan jalkapannan tai kännykän avulla. Kiinteistöjen kunnossapitoon ja vankien kuntoutukseenkin kaivattaisiin rahaa.

Oikeusministeriö uskoo, että taantuma kasvattaa käsiteltävien asioiden määrää voimakkaasti muun muassa tuomioistuimissa ja ulosottotoimessa.

Käräjäoikeuksien määrä vähenee ensi vuonna lähes puoleen nykyisistä 51:stä. Aluevankiloiden määrä putoaa viidestä kolmeen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme