Mainos
Mainos

Valtiovarainministeriö jälleen nuivana vankeinhoidolle

Valtiovarainministeriö on jälleen kiristämässä kukkaronnyörejään, kun rahaa tarvittaisiin vankien kurjistumisen vähentämiseen. Suomen vangit ovat tutkimusten mukaan yhteiskunnan syrjäytynein ja sairastavin ihmisryhmä.

Oikeusministeriö esittää rangaistusten täytäntöönpanoon ensi vuodelle kymmenen miljoonan euron lisämäärärahaa, mutta valtiovarainministeriö on myöntynyt vain kahteen miljoonaan. Yhteensä valtiovarainministeriö on karsinut OM:n esitystä noin 14,5 miljoonalla eurolla.

Vankeinhoidon uutuuksia ensi vuonna on ehdottoman vankeuden sijasta tuomittava valvontarangaistus, jossa vankia valvotaan kotonaan jalkapannan tai kännykän avulla. Kiinteistöjen kunnossapitoon ja vankien kuntoutukseenkin kaivattaisiin rahaa.

Oikeusministeriö uskoo, että taantuma kasvattaa käsiteltävien asioiden määrää voimakkaasti muun muassa tuomioistuimissa ja ulosottotoimessa.

Käräjäoikeuksien määrä vähenee ensi vuonna lähes puoleen nykyisistä 51:stä. Aluevankiloiden määrä putoaa viidestä kolmeen.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot