Mainos
Mainos

Valtiovarainministeriö kannustaa julkista sektoria uudistuksiin

Ministeriön mukaan tieto- ja viestintätekniikan käyttöönotto ei ole tehostanut tarpeeksi julkisen puolen toimintoja.

Valtiovarainministeriö perää julkiselta sektorilta hyvää tuottavuuskehitystä ja kykyä uudistua. Taustalla vaikuttavat kansainvälinen kilpailukyky ja väestön ikääntyminen. Ministeriö sanoo tuoreessa keskustelualoitteessaan, että hyvinvointipalvelujen tuottavuus pitää kääntää kasvu-uralle.

Tieto- ja viestintätekniikan käyttöönotto ei ole tehostanut riittävästi julkisen puolen toimintoja, ja palvelumallit vaativat uudistuksia. Valtiovarainministeriön mukaan palveluja voidaan altistaa myös kilpailulle ja asiakkaiden valinnoille.

Ministeriön mielestä kunta- ja palvelurakennehankkeen toimeenpanoon tarvitaan erillinen politiikkaohjelma, jonka avulla tehostettaisiin esimerkiksi teknologian käyttöä.

Ministeriön mukaan tavoitteeksi kunnallishallinnossa ja kuntien palvelutuotannon tehostamisessa pitäisi asettaa se, etteivät henkilöstömenot ja määrä kasva kahden seuraavan hallituskauden aikana ennen kuin suurten ikäluokkien hoitotarve kasvaa.

(MTV3-STT)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme