Mainos
Mainos

Valtiovarainministeriö vaatii selvitystä harmaan talouden liittämisestä vaalirahajupakkaan

Valtiovarainministeriö on pyytänyt sisäministeriöltä pikaista selvitystä siitä, miksi vaalirahajupakka on liitetty lainsäädäntöasioihin.

MTV:n uutiset kertoi eilen, että rikostorjuntaviranomaisten mielestä valtiovarainministeriö vesittää harmaan talouden kitkemiseksi suunnitellut lainmuutokset vuosi toisensa perään. Viranomaisia kiinnostaa muun muassa se, onko vaalirahoituksella yhteyttä poliitikkojen passiivisuuteen.

- Poliisin pitäisi nyt aktiivisella tiedustelutoiminnalla kaivaa kokouspöytäkirjoja ja selvittää, ketkä ovat saaneet vaaliavustusta ja mitä siellä on tapahtunut, poliisitarkastaja Matti Rinne sanoi eilen MTV:n uutisten haastattelussa.

Harmaan talouden asiantuntijan mukaan lonkeroita tulee mietittyä väkisinkin, sillä ainakin suurimmat vaalituen antajat hyötyvät pimeän työvoiman mahdollistamasta halvasta rakentamisesta.

Kuittikauppajutut täyttävät työpäivät

Viranomaisten mukaan talousrikostutkijoiden tehokkuutta syövät niin sanotut turhat kuittikauppajutut. Tutkijoiden lisäksi syyttäjät ovat kyllästyneet hallituksen toimettomuuteen rakennusalalla piinaavan kuittikaupan kitkemiseksi.

Rakennusalaa piinaavia kuittikauppajuttuja tulvii istuntosaleihin kuukausiksi, vaikka syyttäjien mielestä poliitikot saisivat kitkettyä rehottavan kuittikaupan ja pimeän työvoiman lainmuutoksilla.

- Vuodesta toiseen valtiovarainministeriö vesittää ne hankkeet eikä anna minkäänlaista vaihtoehtoa. Viime kesänä valtiovarainministeriön edustaja ehdotti, että hankkeet eivät tällä hallituskaudella etene, Rinne kertoi

Talousrikosohjelmasta poistettavaksi ehdotettu hanke on muun muassa rakennusalalle esitetty käännetyn arvolisäveron käyttöönotto, jolloin verotus siirtyisi kokonaan aliurakoitsijalta ostajalle.

Valtiosihteeri Raimo Sailas painotti eilen, että valtiovarainministeriön virkamieskunnalla ei ole mitään kantaa vielä tässä vaiheessa sen paremmin puolesta kuin vastaan.

- Se on hyvin harkittavissa oleva asia ja meitä kiinnostaa myös se, minkälaisia kokemuksia Ruotsista on tulossa, Sailas kertoi.

Muun muassa elinkeinoelämä pelkää veromuutoksen hankaloittavan rehellisen yrityksen toimintaa.

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme