Mainos
Mainos

Työttömyysgrafiikka oli vinksallaan – kansan kritiikki oikaisi valtiovarainministeriön käppyrät

Valtiovarainministeriön tämään julkaisemat käyrät avointen työpaikkojen ja työttömien työnhakijoiden kohdanto-ongelmasta ovat herättäneet kummastusta Twitterissä. 

Oudoksi VM:n "havainnollistavan" esityksen tekee se, että samassa grafiikassa esitetään kaksi täysin eri mittakaavassa olevaa muuttujaa. 

VM:n käppyrät herättivät tuoreeltaan keskustelua siitä, kuinka asioita voi esittää "enemmän tai vähemmän harhaanjohtavalla tavalla".

Valtiovarainministeriölle ehdotetaan myös vaihtoehtoista tapaa ilmaista asia selkeämmin.

Ministeriössäkin Twitter-keskustelua on seurattu.

Keskusteluun osallistunut Suomen pankin ekonomisti Juha Itkonen laati myös äänestyksen esitystapojen ymmärrettävyydestä. Ja tietysti myös oman ehdotuksensa siitä "oikeasta" käppyrästä.

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot