Mainos
Mainos

Valtuutetut: Ei suoraa valtaa kuntalaisille

Kuntien ja kaupunkien valtuutetut suhtautuvat entistä penseämmin kansanäänestyksiin.

Kunnallisalan kehittämissäätiön TNS Gallupilla teettämän tutkimuksen mukaan kaksi kolmesta valtuutetusta katsoo, että kansanäänestykset tuottaisivat helposti huonoja ja lyhytjänteisiä päätöksiä. Vielä edellisvuonna liki puolet valtuutetuista oli niiden kannalla.

Kuntalaisista 70 prosenttia toivoo lisää kansanäänestyksiä tärkeistä asioista. Kuntalaisten mielestä heillä on liian vähän valtaa, mutta valtuutettujen mielestä valtatyhjiö on ennemminkin valtuustosalissa.

Liikaa valtaa molemmat ryhmät arvioivat olevan kunnan- tai kaupunginjohtajilla ja muilla viranhaltijoilla.

Tutkimukseen haastateltiin yli 700 kuntien valtuutettua ja tuhat kuntalaista viime syksynä.

Eri puolueiden kannattajista perussuomalaiset suhtautuvat kunnallisiin kansanäänestyksiin suopeimmin ja kokoomuksen kannattajat viileimmin.

Nettiäänestysten ja mielipidekyselyiden voimaan koko väestöstä uskoo kolme neljästä, eivätkä valtuutetut ole juuri eri mieltä.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot