Mainos
Mainos

Valtuutetut tukevat länsimetroa

Kauppalehti Presson selvityksen mukaan 76 prosenttia Helsingin, Espoon ja Vantaan valtuutetuista kannattaa länsimetron rakentamista.

Metroa vastustaa 16 prosenttia päättäjistä ja epäröivällä kannalla on 7 prosenttia valtuutetuista. Tiedot ilmenevät Presson Taloustutkimuksella teettämästä kyselystä. Kyselyyn osallistui 69 prosenttia alueen päättäjistä.

Suurinta kannatusta metro saa Helsingin ja Vantaan valtuutetuilta. Helsingissä länsimetron kannalle asettuu 96 prosenttia valtuutetuista ja Vantaalla 88 prosenttia. Espoossa kannattajia ja vastustajia on jokseenkin yhtä paljon eli vähän yli 40 prosenttia.

Pääkaupunkiseudun suurin metropuolue on demarit, joiden keskuudessa metroa kannattaa 89 prosenttia kyselyyn vastanneista. Vihreiden keskuudessa metroa suosii 74 prosenttia ja kokoomuksessa 70 prosenttia.

Länsimetro on yksi ratkaisuvaihtoehto Helsingin ja Espoon välisen joukkoliikenteen järjestämiseksi. Päätöksiä asiassa odotetaan ensi vuonna.

(STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot