Mainos
Mainos

Valvira: Kohuttujen sappileikkausten tehneen lääkärin taidoissa ei vikaa

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontaviraston Valviran mukaan Jokilaakson sairaalassa kohua herättäneitä sappileikkauksia tehneen erikoislääkärin kirurgisissa ammattitaidoissa ei ole puutteita tai virheitä.

Valviran mukaan lääkärin ammattitaito ei ole ollut myötävaikuttamassa potilaille ilmaantuneisiin komplikaatioihin.

Valviran tänään antama päätös liittyy Jokilaakson sairaalan tekemiin sappirakon poistoleikkauksiin. Seitsemän sairaalassa leikattua potilasta joutui epäiltyjen leikkauskomplikaatioiden takia hoitoon Keski-Suomen keskussairaalaan alkuvuodesta.

Keski-Suomen sairaanhoitopiiri, Jämsän kaupunki ja Jokilaakson Terveys Oy teettivät oma-aloitteisesti selvityksen Jokilaakson sairaalassa tehtyjen sappileikkauksien asianmukaisuudesta. Työryhmän mukaan sairaala oli hoitanut liian vaativia sappipotilaita valmiuksiinsa nähden.

Valvira huomauttaa päätöksessään, ettei kaikkia potilailla raportoituja leikkauksen jälkeen ilmenneitä oireita ja löydöksiä voida kuitenkaan pitää varsinaisina leikkauskomplikaatioina. Valvira lisää, että sappitievaurio, verenvuoto ja tulehdus ovat sappirakkoleikkausten tunnettuja komplikaatioita, eikä niiden syntymistä voida pitää yksiselitteisesti hoitovirheestä johtuvina.

(MTV3)

Lue myös:

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme