Mainos
Mainos

Valvira: Laiho ollut vakava riski potilaille

Valelääkäriksi epäilty Esa Laiho on ehkä työskennellyt lääkärinä epäasiallisesti, kertoo valvontavirasto Valvira.

Laihon epäillään lääkärin työssään muun muassa viivästyttäneen potilaiden hoitoa.

Valviran mukaan vakavia hoitovirheitä ei ole toistaiseksi paljastunut. Valvontavirasto kuitenkin arvioi, että Laiho on ollut lääkärinä työskennellessään vakava riski potilasturvallisuudelle.

– Miten riski on realisoitunut, siitä meillä ei ole tietoa. Selvitystyö koko ajan jatkuu, lääkintöneuvos Markus Henriksson muotoilee.

Valelääkäriksi epäillyn Laihon potilastyötä on selvitetty viikonloppuna kaikissa isoissa yksiköissä Helsingissä, Lahdessa, Kouvolassa ja Vihdissä.

Lisäksi Valvira on pyytänyt paikkakuntien apteekeilta selvityksen siitä, miten ja kenelle Laiho on määrännyt lääkkeitä.

– Kaikki mahdolliset asiat tutkitaan, myös väärinkäyttöön soveltuvien lääkkeiden suhteen, vaikka ei ole epäilyä, että tapaus liittyisi vaikkapa huumausaineryhmiin kuuluvien lääkkeiden määräämiseen, Henriksson sanoo.

Laiho vangittiin eilen todennäköisin syin epäiltynä törkeästä väärennyksestä ja törkeästä petoksesta.

(MTV3 - STT)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot