Mainos
Mainos

Valvira: Laittomat lääkärit markkinoineet työtään väärin

Suomesta on löytynyt kaksi uutta laitonta lääkäriä.

Terveydenhuollon lupa- ja valvontavirasto Valviran mukaan kyseessä olevat henkilöt ovat suorittaneet ulkomailla lääkärin tutkinnon, mutta eivät ole Suomessa laillistettuja lääkäreitä.

Kummatkin lääkärit ovat kiinalaisia ja he työskennelleet Suomessa 1990-luvulta asti.

– He eivät ole ilmeisesti koskaan yrittäneetkään hakea tutkinnon laillistamista Valviralta. He ovat toimineet yksityissektorilla ja antaneet palveluita, jotka eivät ole varsinaista lääkärin toimintaa, vaan erilaista vaihtoehtoista hoitopalvelua, Valviran lääkintöneuvos Markus Henriksson selittää.

Ongelma syntyy Valviran mukaan siitä, että henkilöt ovat markkinoineet itseään väärällä tavalla.

– He ovat osassa nettimainontaansa esiintyneet lääkäreinä, koska ovat löytyneet lääkäriotsikon alla. Henkilö, joka ei ole laillistettu lääkäri Suomessa, ei saa antaa sellaista käsitystä itsestään, että olisi Suomessa laillistettu lääkäri ja tästä nettimainonnasta saa sen käsityksen, Henriksson perustelee.

Valviran mukaan kyseiset henkilöt eivät tämän hetkisten tietojen mukaan ole diagnosoineet sairauksia tai hoitaneet sairauksia lääkärin vastuun tavalla.

Tapauksesta kertoi ensimmäisenä Ilta-Sanomat.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

Käytämme palveluissamme evästeitä parantaaksemme palveluiden käyttökokemusta. Jatkamalla palvelun käyttöä hyväksyt evästeiden käytön. Tutustu päivitettyyn tietosuojakäytäntöömme