Mainos
Mainos

Valvira purkaa satojen valelääkäriepäilyjen ruuhkaa

Sosiaali- ja terveysalan lupa- ja valvontavirasto Valvira on ruuhkautunut, sillä se saa päivittäin noin 600 eri henkilöä koskevaa tarkistuspyyntöä terveydenhuollon ammattilaisten ja opiskelijoiden pätevyydestä.

– Työnantajat tekevät nyt isoja tarkistuksia. Myös vuokratyöfirmojen työntekijöiden taustat tarkistetaan, sanoo ylilääkäri Markus Henriksson Valvirasta.

Valelääkärikohun aiheuttamaa tarkistusruuhkaa puretaan Valvirassa ylitöinä.

Henrikssonin mukaan uusia laittomia tapauksia ei ole ilmennyt. Julkisuudessa olleiden neljän lääkäriopiskelijan opiskelutaustoja selvitetään parhaillaan. Jokainen opiskelijoista on poistettu työpaikaltaan.

– He eivät ole valelääkäreitä. Yhdellä puuttuu opinnoista joitain kursseja ja muilla on ylittynyt keskeneräisissä opinnoissa kymmenen vuoden raja, mikä estää lääkärinä toimimisen. Näitä suorituksia nyt selvitetään, Henriksson kertoo Savon Sanomien haastattelussa.

Terveydenhuollon henkilöstö on koottu Terhikki-rekisteriin, josta kuka tahansa voi pyytää tietoja.

(MTV3)

Kommentoi

Mainos

MTV käyttää palveluissaan evästeitä tarjotakseen paremman käyttökokemuksen. Pyydämme sinua perehtymään uudistuneeseen tietosuoja- ja evästekäytäntöömme, joka on saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/tietosuoja.

Hyvä asiakkaamme, tarjotaksemme teille entistä parempaa palvelua olemme päivittäneet MTV:n palveluiden käyttöehtoja. Voitte perehtyä ehtoihin, jotka ovat saatavissa osoitteessa www.mtv.fi/yritys/kayttoehdot